“Професионални спортисти, неправителствени организации и журналисти се срещнаха на уъркшопа “Спорт и гражданско общество”

9-те избрани кандидати от новата категория “Спорт и гражданско общество” се срещнаха на 17 юни във Френския институт на уъркшопа, организиран от екипа на Екообщина. Те чуха свидетелствата на професионални спортисти от високо ниво и разговаряха с тях, за да подобрят проектите си и да участват във втория кръг на конкурса.

Изказваме благодарности на Магдалена Малеева, бивш професионален тенис състезател, Кирил Николов-Дизела, Дизела, балкански шампион по ориентиране, планинско бягане и кроскънтри, Виктор Кирков, спортен мениджър и социален предприемач, Георги Филипов, журналист на свободна практика.”

Оценката на подадените проектни предложения приключи успешно и имаме удоволствието да Ви инфомираме, че в конкурса продължават напред следните участници:

1. “Сдружение на жителите на село Бусманци” – проект “Фитнес площадка”

2. Фондация “СИЙД” – проект “Доизграждане на пъмп трак Самоков

3. Сдружение “Велоклуб Илчов баир” – проект “ХСО Шуменско плато 2019”

4. СНЦ “Рисувай с нас” – проект “С каяк по Дунава”

5. Dancing Wheels Адаптиран клуб по спортни танци за хора в инвалидни колички – проект “Възможност за спорт и забавление за хора в инвалидни колички”

6. Фондация “Воден път” – проект “Адаптиранио плуване и аква практики за деца и хора с проблеми в развитието”

7. Фондация “ОПЪН СПЕЙС” – проект “Направихме го заедно, за да спортуваме заедно”

8. Трънско туристическо дружество – проект “MTB4T – RUN – Развитие на община Трън като атрактивна дестинация за спорт и екотуризъм”

9. Сдружение “Пазарджик спортува” – проект “10 000 крачки като на шега”